Soffor & fåtöljer
Soffor & fåtöljer
Hyllor & skåp
Förvaring
Belysning & speglar
Belysning & speglar
Bord & stolar
Bord & stolar
Soffbord & småmöbler
Soffbord & småmöbler

Tandläkarstol från 1930-talet - Unikt objekt - Såld på auktion hos Sikö Auktioner, Kristianstad 2011-07-26

Det är första gången vi sett en komplett tandläkarstol från 30-talet till salu! Vi ropade själva in den för en tid sedan men blev tvungna att låta auktionsfirman sälja om den då vi insåg att vi inte har möjlighet hantera vikten - den väger uppskattningsvis runt 150 kg.

Som ni ser så är klädseln trasig, vår plan var att klä om den i svart läder. Med sina originallampor - tillhörande lampkupor syns i en kartong på första bilden - skulle den vara superläcker att ställa på en krog eller nattklubb! Där kan man sitta bekvämt med drinken bredvid och med egen belysning :)

Den skulle säkerligen även passa utmärkt som plats åt hedersgästen i en klubblokal - förutsatt att denne inte lider av alltför stark tandläkarfobi. Eller varför inte som rekvisita i film, foto och teater? En annan tanke är förstås att enbart använda lampan, den är av bästa industridesign och skulle garanterat pryda sin plats i många hem och lokaler. Har du en mer vågad inredningsstil kan du givetvis ha stolen också hemma. Stolen kan förstås vara fin i en frisörsalong. Ett helt perfekt ställe att ha den på vore hos en tatuerare!


Unik tandläkarstol från 30-talet med originalbelysning och tillbehör Tandläkarstol med belysning och tillbehör, original från 1930-talet industristil 30-tal tandläkarstol med belysning, för inredning i industristil
Objektet såldes på Sikö Auktioner i Kristianstad 2011-07-26 18:02.
Länk till auktionen: http://www.sikoauktioner.se/new/objekt.asp?ID=47537


Möbler & belysning   Tapeter   Glas   Keramik & porslin   Kläder & skor   Övrigt & kuriosa   Info & kontakt   Länkar

HemEnglish English
www.wanjasvardagsrum.se
info(a)wanjasvardagsrum.se

070-756 89 59 (Wanja)
073-999 22 88 (Leo)
Copyright:
Wanjas Vardagsrum
Webbdesign:
Wanja Weinheimer


Möbler   Sittmöbler   Förvaring   Lampor & speglar   Bord & stolar   Soffbord & småmöbler   Sålda möbler   Vintagetapeter   Glas   Sålt glas   Keramik & porslin  
Såld keramik & porslin   Övrigt & kuriosa   Kläder & skor   Länkar   Info & kontakt